Ga naar de inhoud

Kauwgom

kauwgom

Veel mensen kauwen dagelijks op een stuk kauwgom. Ondanks dat deze in de prullenbak hoort, beland het om verschillende reden regelmatig op de grond, onder de tafel, in iemands haar en op nog veel meer andere plekken. Gelukkig kan ook kauwgum weer goed van verschillend ondergronden verwijderd worden.

Pindakaas

Wist je dat pindakaas een prima middel is om kauwgom te verwijderen? Bijvoorbeeld van de vloer of uit het haar van een kind. Smeer de pindakaas op de kauwgom, laat het even inwerken en veeg het samen met de kauwgom weg. De oliën in de pindakaas zorgen dat de kauwgom zijn plakvermogen verliest. Vervolgens kan je het normaal wassen. Er zal geen kauwgom of pindakaas overblijven.

Kokend water

Je kan de kauwgom ook in kokend water dippen. De kauwgom laat dan los. Je kunt het vervolgens meteen met een papiertje weghalen.
Pas op: niet alle materialen kunnen in kokend water.

IJs

Kauwgom kan je ook invriezen of met ijsblokjes eroverheen wrijven. Je kan het ook koud maken met aanstekergas of stikfstof.

Als je nog wat vetvlekken van de kauwgom hebt, kan je dat verwijderen met ether of azijn.

Melk

Je kan het ook zo’n 10 minuutjes in melk leggen en daarna onder de warme kraan uitspoelen.

Kauwgom op houten oppervlakken

Kauwgom op houten oppervlakken haal je er zo uit met tandpasta. Wrijf er lichtjes overheen met een doekje.

Als je kauwgom op een gladde ondergrond hebt (b.v. onder de tafel ) dan kan je de kauwgom nat maken en met wat sop (sprayflacon) en vervolgens met een plamuurmes kan je het wegsteken.

arganolie
Uitgedroogde kauwgomvlek

Als je een uitgedroogde kauwgomvlek hebt, dan kan je deze met stickerverwijderaar verwijderen.

Overige

Met onderstaande producten kan je de kauwgom ook verwijderen: