Ga naar de inhoud

Zelf recyclen

Elke dag gooien we veel dingen weg. Toch zijn er verschillende spullen die goed voor een ander doel nog ingezet kunnen worden. Hieronder vind je er een paar.

Aluminiumfolie

Als je aluminiumfoliegebruikt hebt om bijvoorbeeld een bakje af te dekken, kan je deze prima nogmaals gebruiken. Maak een prop van het stukje aluminiumfolie. Het is nu een prima schuurspons om een gietijzeren grillplaat of braadpan schoon te schrobben.

Let op: niet gebruiken op een antiaanbaklaag!

Wegwerpscheermesje

Als je een wegwerpscheermesje hebt die te bot geworden is om je haren mee te scheren, dan is die nog prima te gebruiken om pluisjes en pillen van wol te verwijderen.

Eierschalen

Heb je een lekker eitje gebakken? Gooi de eierschalen niet weg! Gedroogde en vermalen schalen vormen een prima voeding voor (pot)planten.

Ook houden ze slakken uit de tuin.

Als je de eierschalen zeer fijn maalt, dan is de eierschaal een goedkoop calciumsupplement om over (vers) hondenvoer te strooien.

Oude kranten

Oude kranten zijn multifunctioneel. Een prop kranten trekt het vocht uit natte schoenen en kan ook worden gebruikt om strepen weg te poetsen na het ramen zemen. Daarnaast vormen kranten ook een prima bodem voor een knaagdierenkooi.

Restjes handzeep

Als je allemaal kleine restjes handzeep hebt, dan kan je deze verzamelen in een (Panty)kousje. Knoop deze dicht. Nu heb je weer een nieuw zeepje.