Ga naar de inhoud

Granaatappel

18. Voorkomt huidveroudering

Granaatappelsap voorkomt huidveroudering door de zon. Het verlengt namelijk het leven van de cellen die callogeen en elastine produceren. Callogeen en elastine zorgen ervoor dat de huid gevoed is en zorgt ook dat de huid flexibel blijft. Uit onderzoek is gebleken dat de productie van collageen gestimuleerd wordt als je granaatappelolie op de huid aanbrengt. Dat resulteert erin dat de afbraak van collageenvezels vermeden wordt. De afbraak van collageenvezels zorgt namelijk voor het ontstaan van rimpels. Collageenvezels houden de huid glad en flexibel. Dit zorgt ervoor dat de tekenen van huidveroudering vertraagd worden.

19. Helpt bij snij- en schaafwonden

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat granaatappelolie wondgenezing kan bevorderen en versnellen. De olie zorgt ervoor dat snijwonden, puistjes en andere beschadigingen aan de huid snel hersteld worden. Tevens zorgt het ervoor dat er geen littekenweefsel achterblijft.

20. Vermindert stress

Uit een onderzoek van de Queen Margaret University in Edinburgh is gebleken dat granaatappels stressen spanning kunnen verminderen. Het sap zorgt dat het stresshormoon cortisol in het speeksel significant afneemt. De personen die aan het onderzoek hebben deelgenomen voelen zich minder gespannen en angstig nadat ze een glas granaatappelsap gedronken hebben.

21. Helpt bij afvallen

Granaatappelsap vermindert het buikvet aanzienlijk. Uit een onderzoek komt naar voren dat de groep personen die 4 weken lang granaatappelsap dronken een beduidend lager niveau van vetzuren in het buikgebied hadden dan de andere groep deelnemers. Hier kan ui geconcludeerd worden dat het sap ervoor kan zorgen om het vet in het lichaam te verminderen. Als je de hele vrucht eet is het effect nog groter.