Ga naar de inhoud

Asfaltvlekken

Als je met asfalt werkt of het nodig hebt, dan kan het gebeuren dat je asfaltvlekken op je kleren krijgt. Asfaltvlekken zijn heel makkelijk te verwijderen zolang ze nog vers zijn en het asfalt niet hard geworden is.

Als je asfaltvlekken op je parket of linoleum hebt, dan veeg je die makkelijk weg wasbenzine. Doe wat wasbenzine op een doek en wrijf hiermee over het parket of linoleum. Als het asfalt er vanaf is, is er vaak een schrale plek ontstaan. Behandel dat na met parket- of linoleumwas. De vloer zal er weer stralen uitzien.

Nog vochtige asfaltvlekken

Om de vlekken te verwijderen maak je gebruik van wasbenzine. Als het om textiel gaat, dan leg je er een absorberende onderlaag onder. Bijvoorbeeld keukenpapier. Neem een propje watten en doe er wasbenzine op. Dep het op de vlek. De asfaltvlek zal verdwijnen.

Pas op: Als je met teveel wasbenzine gewerkt hebt, dan zal er een kring op de ondergrond. Dit kan je vervolgens weer weghalen met wasbenzine

Hard geworden asfaltvlekken

Als de asfaltvlekken al hard geworden zijn, dan kan je het inweken in een diep bord met wasbenzine. De vlekken verdwijnen dan.