Ga naar de inhoud

Het weer in kleding

het weer in kleding

Het weer in kleding of lappen worden veroorzaakt doordat deze langere tijd vochtig geweest zijn. Weervlekken kan je herkennen aan de donkere vlekken (stipjes) die je er bij het wassen niet uit krijgt. Dit wordt ook wel ‘spoch’ genoemd.  Gelukkig zijn er andere methoden om ze te verwijderen.

Het weer in kleding

Als je weervlekken wilt verwijderen vul je een emmertje half vol met water en de andere helft met schoonmaakazijn. Laat het een paar uur trekken. Was het vervolgens normaal in de wasmachine. De weervlekken zullen eruit zijn.

Het weer uit katoen of linnen verwijderen

Weervlekken in ongekleurde kookechte katoenen en linnen stoffen verwijder je met een verdunde oplossing van water met bleekwater (5%) of chloorbleekmiddel (10%). Dep de weervlekken met de oplossing en spoel de stof daarna goed uit in koud water. Eventueel nog een extra wasbeurt volgens de wasvoorschriften om de laatste restanten te verwijderen.

Het weer uit gekleurde katoen, linnen, wol, zijde of synthetische stoffen verwijderen

Het weer kan ook in gekleurde katoenen, linnen, wollen, zijden en synthetische stoffen komen. Om het hier weer uit te krijgen, dep je royaal met een oplossing van water met zout (5%) en spoel je het vervolgens na in een handwarm sopje.

Het weer van de muren verwijderen

Weervlekken op muren verwijder je met een verdunde oplossing van water (95%) met bleekwater of chloorbleekmiddel (10%). Dep de weervlekken met de oplossing en spoel daarna goed na met koud water.

Dasty tegen weervlekken

Dasty is een middel dat bij veel huishoudelijke problemen ingezet kan worden. Spuit het op de weervlekken en de vlek zal verdwijnen.