Ga naar de inhoud

Bloemenvaas

bloemenvaas

Een bloemenvaas is soms erg lastig om weer schoon te krijgen, omdat ze een aparte vorm hebben of omdat ze een inhammetjes hebben op ongelukkig plaatsen. Toch kan je ook deze vazen weer goed schoon krijgen met de volgende tip.

Bruisend middel

Vul de vaas met warm water en gooi er iets bij dat een bruisende werking heeft, zoals:

Laat de vaas minstens een uur weken. De belletjes die vrijkomen, bruisen het vuil uit alle hoeken los.

Tip: Voordat je de bloemen in de vaas zet, doe je er 2 druppels bleekwater in. Zo voorkom je dat er aanslag in de vaas komt.

Schoonmaakazijn

Vul de vaas met een laagje water en schoonmaakazijn. Boen de bloemenvaas vervolgens schoon met een sponsje. Als de hals van de vaas te smal is, waardoor je het niet goed schoon kan maken, kan je de spons in de vaas doen en bijvoorbeeld met de achterkant van een pollepel de spons door de vaas halen. Spoel daarna de vaas goed uit met koud water.

Glassex

De glazen vazen spuit je in met glassex. Laat het één minuut intrekken en doe er water bij. Laat het eventjes 10 minuten staan en de vaas is daarna weer glashelder.

Hoge Vazen

Hoge vazen zijn vaak erg mooi als je grotere/hoge bloemen hebt. Toch is het schoonmaken hiervan vaak een ramp, omdat je er helemaal met je arm in moet.

Wc-borstel

Koop een wc-borstel. Zo is je arm mooi verlengd en kan je de pot tot op de bodem ook nog eens goed schoonmaken.

Weetje: Als je een diepe vaas hebt, maar je bloemen niet zolang zijn, druk dan een (dikke) prop zilverfolie in de vaas. De bloemen zakken dan niet meer naar de bodem.

arganolie
Biotex

De bloemenvazen worden ook weer helemaal schoon door een sopje te maken met wat biotex.

Krantenpapier

Als de vaas lastige moeilijk bereikbare hoekjes heeft, doe je propjes krantenpapier in de vaas. Schudt de vaas goed door. Het vuil zal verdwijnen.

Soda

Week de bloemenvaas goed in met soda. Hij zal daarna weer schoon worden en blinken.

Waspoeder

Doe waspoeder in de vaas en vul hem verder met warm water. Laat het een nachtjes staan en spoel hem de volgende dag goed uit. De vaas zal weer helemaal schoon worden.

Aardappelschil

Als je kalkaanslag en algen in de bloemvaas hebt, dan kan je het glas weer netjes krijgen door er met de binnenkant van een aardappelschil overheen te poetsen. Spoel de vaas om en hij is weer stralend schoon.

Bleekwater

Vul de vaas met een scheutje bleekwater en verder met water. Laat het een uurtje staan en spoel de vaas daarna goed af.

Tandpasta

De aanslag in de bloemenvaas kan je er ook uit krijgen door er warm water met tandpasta erin te laten staan.