Ga naar de inhoud

Roestvrij staal (RVS)

RVS-front in je keuken waar je alle vingerafdrukken, strepen ed op ziet?

Roestvrijstaal is een prachtig spul, maar je ziet er inderdaad alles op. Aangeraden wordt om na het schoonmaken (met alles-reiniger of afwasmiddel) goed na te drogen en het oppervlak met een RVS-onderhoudsmiddel in te spuiten.

Dit zorgt voor een streeploos resultaat zonder vingerafdrukken.

roestvrijstaal

Als er zuur, zoals citroensap, azijn of rabarber op je roestvrijstalen ondergrond komt, dan kan dat gigantische vlekken achterlaten die er moeilijk uit te krijgen zijn.

Polijstend middel

De vlekken kan je het beste behandelen met een polijstend middel, zoals polijstpasta of Staalfix. Breng het middel met een spons op en wrijf voorzichtig over de vlekken. Blijf dit herhalen totdat het kleurverschil is verdwenen.

Behandel het fornuis daarna met een rvs onderhoudsmiddel of glansspoelmiddel. Poets het vervolgens goed op met een microvezeldoekje.

De aanslag op het fornuis of de afzuigkap is meestal vet en door vet gebonden vuil. Vet lost het beste door vet op. Neem een goedkope slaolie op een stuk keukenpapier en wrijf hiermee het RVS schoon. Door de lichte vetfilm die achterblijft krijgt nieuw vuil ook minder vat op het materiaal.

Andere middelen om RVS schoon te maken zijn:

Vingerafdrukken roestvrijstaal

Als er enkel vingerafdrukken opzitten, dan kan je die eraf krijgen met een hygiënisch doekje.