Ga naar de inhoud

Wolluis

Wolluis is een plaag die steeds weer op je kamerplanten zitten. Het is belangrijk om ze zo snel als mogelijk te bestrijden.

Wolluis bestrijden

Om wolluis te bestrijden kan je verschillende producten gebruiken. Meng water met spiritus en groene zeep. Doe hiervan een gedeelte in een spuitflesje en spuit de plant flink in. Sommige mensen geven aan dat dit al voldoende is om de wolluis te bestrijden.

Meestal werkt het helaas niet en is het nodig om een dweil / doek in het mengsel goed nat te maken en de bladeren één voor één schoon te maken. Maak ook de stengel goed schoon, zodat alle wolluis eruit is.

Haal vervolgens de bovenstaande laag van de aarde weg en strooi hier nieuwe aarde, zodat ook alle wolluis hier weg is.

HG wolluis

De meningen over HG wolluis zijn verdeeld. Voor sommige mensen is het een wondermiddel tegen wolluis, maar bij anderen helpt het niet. Maar het is altijd het proberen waard.

Weetje over wolluis:

Wolluis worden meestal verspreid door vogels en vervolgens in de tuin weer door mieren. het is hardnekkig om ze te bestrijden, omdat ze overal op de wereld voorkomen, dus zelf onder extreme omstandigheden, zoals min 40 graden kunnen overleven.