Ga naar de inhoud

Hondenpoep schoenzool

hondenpoep schoenzool

Het is iedereen wel eens overkomen. Je loopt de deur uit het pad op of even het gras op om ergens naar te kijken en je trapt in de hondenpoep. Het is een grote ergernis van veel mensen, maar wat moet je nu doen op je schoenzool weer schoon te krijgen? Er zullen allereerst mogelijkheden besproken worden om je schoenzool onderweg weer schoon te krijgen en daarna hoe je het thuis het beste kan doen als ze nog niet schoon zijn.

Gras

Waar hondenpoep ligt, is vaak ook gras te vinden. Als dat in de buurt is, kan je je schoenzool daaraan afsmeren.

Regenplassen

Als het weer het toelaat en er liggen plassen op de straat, dan kan je ook met je schoenzool door het water. De meeste hondenpoep zal dan er vanaf gaan.

Stokje

Wat ook goed werkt is dat je een klein maar stevig stokje zoekt en hiermee de hondenpoep onder je schoenzool vandaan haalt.

Je kan ook een andere mogelijkheid zoeken om je schoen zo schoon als mogelijk te krijgen. Echter probeer hierbij wel aan je medemens te denken. Smeer het nergens aan af, zodat een volgende er weer met zijn voeten instaat, omdat jij het er af hebt gesmeerd.

WC-borstel

Als je weer thuis bent en je schoen is niet schoon, dan kan je hem in de badkamer schoonmaken met en wc-borstel of de harde straal van de douche. Pas hierbij wel op spetters. Niet dat erna alles onder de poep zit.

Soda

Je kan je schoenen ook neerzetten in bijv. je bad en hier een klein laagje water inzetten en soda erin doen. Zorg ervoor dat enkel je schoenzolen erin staan. Laat dit een paar uur staan. De hondenpoep zal dan loslaten.