Ga naar de inhoud

Kleding luchten

kleding luchten

Vliegen, vlees eten, autorijden, … er zijn steeds meer dingen waarvan we horen dat het niet goed voor het milieu is. Kleding wassen is er ook een van, maar hoe kan je er nu voor zorgen dat je kleren lekker fris worden?

Luchten

Als er geen vlekken in je kleren zitten, maar ze niet geheel fris meer ruiken, dan krijg je vaak je kleren weer lekker fris door ze buiten op te hangen. Vooral als je ze iets nat maakt (bijv. met een plantenspuit) en dan buiten laat drogen, dan ruiken ze weer fris.

Textielverfrissingsspray

Als het sterkere geurtjes zijn die in je kleding hangen, kan je het kledingstuk eerst inspuiten met een textielverfrissingsspray. Het beste is eentje op basis van enzymen die geurmoleculen afbreken. Dit zorgt ervoor dat zweet- of andere geurtjes worden afgebroken.

Gedragen kleding terug in de kledingkast

Als je gedragen kleding die nog niet in de was hoeven, zorg er dan voor dat je ze eerst goed gelucht hebt voor dat je ze terug in de kast hangt. Als ze nog iets ruiken, gebruik dan een kledingspray die de geurtjes niet alleen maskeert maar ook bacteriën afbreekt. Gebruik hiervoor geen parfum, dat zal niet helpen.

Mocht je kast dof ruiken, maak hem dan helemaal leeg en maak hem vervolgens goed schoon en spray er ook met kledingspray in. Alle doffe geurtjes zullen dan verdwijnen.

.