Ga naar de inhoud

Anti depressiva

Koop een mooi schrift wat bij je past en schrijf elke avond op wat feitelijk een voldoende krijgt.

Als je een depressiva aan voelt komen kan je een heel eind gaan wandelen, net zover tot je het kwijt bent. Drink daarna een bakje koffie of iets anders wat je lekker vindt en vaak voel je je een stuk beter.

In bananen zitten natuurlijke antidepressieve bestanddelen. Magnesium is waarschijnlijk het werkzame bestanddeel, waar veel mensen een tekort aan hebben. Als je magnesium liever in de vorm van een supplement slikt, neem het dan in combinatie met vitamine D. Dit vitamine is nodig voor je lichaam om het op te nemen.

De volgende combinatie werkt ook goed als anti-depressiva:

  • 1 el kurkuma
  • 1 el kokosolie
  • 10 hele korrels zwarte pepers

Verwerk dit in een rijsstafel of een ander recept naar keuze.

Je kan ook honing nemen met een glas kraanwater.

Wat ook helpt is hennep/hash olie om in te nemen (verwar dit niet met roken).

Verder is het erg belangrijk dat je genoeg slaap, buitenlucht, beweging en zonlicht krijgt. Als jezelf hiertoe niet de discipline hebt, zoek dan iemand die je mee naar buiten neemt.

Veel water drinken

Safraan in capsulles werken ook erg goed.

Mensen die regelmatig depressief zijn, zijn vaak de mensen die erg gevoelig zijn voor andermans emoties. Hoogsensitief heet dat. Belangrijk is om te weten dat het vaak niet jouw emoties zijn, maar omdat je een gevoellig mens bent, ben je er makkelijk vatbaar voor. Zorg ervoor dat je bij deze personen uit de buurt blijft of dat je een manier vindt om ermee om te gaan.