Ga naar de inhoud

Luxaflex

luxaflex

Luxaflex worden snel stoffig en vettig. Ondanks dat het lastig is schoon te maken, moeten het toch af en toe gebeuren. Hieronder een paar handige tips om ze weer schoon te maken.

Luxaflex stofvrij maken met een borsteltje

Als je stof op je luxaflex hebt, dan kan je om iedere hand een nylonkousje doen en hiermee over en tussen de luxaflex wrijven tot alle stof verdwenen is. Ook kan je speciale borsteltjes op je stofzuiger zetten en hiermee het stof er vanaf zuigen. Als je dit regelmatig doet, dan zullen ze niet zo vies en vet worden. Mochten ze toch vet geworden zijn, kan je een sopje maken van water met schoonmaakazijn en ze schoonmaken op een van de onderste manieren.

Luxaflex laten hangen

De luxaflex kan je ook schoonmaken zonder ze eraf te halen. Pak twee oude washandjes en maak een sopje van warm water met schoonmaakazijn. Maak de oude washandjes goed nat in het sopje en doe de luxaflex dicht. Doe de washandjes om je handen en pak beide kanten van de luxaflex vast. Druk je handen tegen elkaar en schuif langzaam horizontaal (van links naar recht of rechts naar links) over de luxaflex. Draai de luxaflex de andere kant op totdat ze weer helemaal gesloten is en ga er nu nog een keer met de washandjes horizontaal eroverheen. Je kan ze vervolgens droog maken door de washandjes goed uit te spoelen en goed uit te wringen en er nog een keer overheen te gaan. Nu is je luxaflex aan beide kanten weer schoon en fris. Mocht er toch nog een klein plekje vies zijn, dan kan je dit apart even met het washandje schoon maken. Als je lamellen hebt, kan je ze ook zo schoonmaken.

Tip: in plaats van washandjes kan je ook gebruik maken van twee oude wollen handschoenen.

Luxaflex in bad schoonmaken

Als je een bad hebt, kan je ze er ook vanaf halen en in bad leggen. Doe er water met Biotex of ammoniak in en laat ze een half uur in bad liggen. Je kan hem ook schoonmaken met schoonmaakmiddel. Spoel ze daarna met lauwwarm water af en hang ze weer op of zet het rechtop zodat ze kunnen uitlekken. Je kan ze ook buiten (in de zon) ophangen. Ze zullen weer fris en schoon zijn.

Als je geen bad hebt kan je het ook in een langwerpige bloembak van kunststof doen. De meeste bloembakken zijn lang genoeg.

Je kan ze ook afspoelen onder de douche.

Tip: is de luxaflex erg vettig, maak dan gebruik van een ontvetter (bijv. Dasty).

PAS OP: Luxaflex kunnen scherp zijn, pas goed op dat je jezelf niet snijdt. Eventueel kan je een sportsok om je handen doen.

Voor meer schoonmaakmogelijkheden. Klik hier.