Ga naar de inhoud

Baking soda

baking soda

Baking Soda is een middel dat in het huisouden niet ontbreken mag. Het is duurzaam, eetbaar, niet giftig en biologisch afbreekbaar. Daarnaast is baking soda veelzijdig inzetbaar. Je kan het gebruiken in de keuken, maar ook bij het schoonmaken en tuinieren.

Van baking soda is aangetoond dat het nuttig is als je vlekken wilt verwijderen, je tanden witter wilt maken, oppervlaktes wilt reinigen en als je pesticiden wilt verwijderen. Hieronder zullen verschillende situaties besproken worden, waarbij je baking soda kunt gebruiken.

Baking soda bij een verstopte gootsteen

Als je gootsteenafvoer verstopt zit, doe je er baking soda in. Doe er vervolgens koken water bij en laat het even bruisen. Door er nog wat schoonmaakazijn erbij te doen, is je afvoer weer helemaal schoon.

Brandend maagzuur

Als je last hebt van brandend maagzuur, drink dan een glas lauw water met een halve theelepel baking soda.

Wormen bestrijden

Koolwormen kunnen erg problematisch zijn en zorgen ervoor dat je groenten niet kan groeien. Om van de koolwormen af te komen meng je meel met baking soda in gelijke delen en strooi het over de gewassen. De wormen zullen vertrekken.

Decoratieproducten tuin schoonmaken

Dat je baking soda in de keuken en badkamer kunt gebruiken weet iedereen, maar ook in de tuin kun je profiteren van zijn reinigingskracht. Strooi wat van het witte poeder op je decoratieartikelen en neem het vervolgens af met een vochtige doek.

Bladeren planten schoonmaken

Het maakt niet uit of het kamer- of buitenplanten zijn, ze moeten allemaal verzorgd worden. Als je ze een schoonheidssessie wilt geven, neem je de bladeren af met een mengsel van water met baking soda. Zo worden ze gezond en gaan ze weer stralen.

Smakelijkere groente moestuin

Als je zelf een biologische moestuin wilt hebben, zal baking soda je helpen om gezondere en smakelijkere groente te laten kweken. Bijvoorbeeld als je tomaten wilt kweken strooi dan een beetje baking soda op de aarde. Zo groeien ze op een minder zure grond, waardoor ze sappiger en zoeter zijn.

Bloemen en planten watergeven

Als je bloemen in je tuin water wilt geven, voeg dan een beetje baking soda aan het water toe. Je zult merken dat de bloemen meer glanzen en gezonder zijn.

Levensduur bloemen verlengen

Als je een mooi boeket in huis in een vaas zet, kan je langer ervan genieten door in het water een snuifje zout en baking soda doen.

Schimmel verwijderen

Als je planten te vochtig zijn, kunnen er paddestoelen en schimmels ontstaan. Ook hier kan baking soda dit bestrijden. Neem wat water en doe het erin en sproei hiermee over de plekken waar de paddenstoelen en schimmels groeien.

Onkruid verwijderen

Onkruid lijkt bijna onontkoombaar. Gelukkig werkt ook hier baking soda. Strooi deze plekken hiermee in en het onkruid zal verdwijnen.