Ga naar de inhoud

Levensgevaarlijk

levensgevaarlijk

In het huishouden zijn er verschillende spullen die je elke dag moet schoonmaken, omdat het anders levensgevaarlijk voor je gezondheid kan worden.

Gootsteen

Gooi je ook snel wat kruimels of afval van groente weg in de gootsteen of open je je vlees in de gootsteen? We spelen veel door de gootsteen, maar vergeten deze daarna schoon te maken. Probeer dit elk moment te doen nadat je iets er doorheen doorspoelt.

Afwassen

Als je gegeten hebt, dan is het vaak een kleine moeite om dit direct af te wassen. Laat de vieze borden niet een hele dag en al helemaal niet langer op het aanrecht staan, zodat alles kan aankoeken en de bacteriën de vrije loop kunnen nemen.

Keukenvloer

Tijdens het maken van eten valt er vaak wat op de grond. We rapen het vaak weer op en gaan door met het bereiden van het eten. Toch wordt de keukenvloer in de meeste huishoudens niet vaak gepoetst. Daarna valt er veel op de grond en wordt dit niet goed schoonmaakt. Ten slotte staan veel mensen met hun schoenen in de keuken, waarmee ze ook buiten lopen. Hetgeen een grote bron van bacteriën is.

Vaatdoekje

Het vaatdoekje is een grote bacteriebron. Zeker als de temperaturen oplopen is dit nog eens een grotere bacteriebron. Spoel deze na het gebruik goed uit met heet water en vervang hem regelmatig.

Toilet

We gaan elke dag een paar keer naar het toilet voor zowel de grote als kleine boodschap. Het is daarom gezond om dit regelmatig schoon te maken.

Theedoeken

Je dient ook regelmatig je theedoeken te vervangen. Dit hoef je niet elke dag te doen, als je ze na het gebruik meteen op de verwarming of uithangt, zodat die goed kan drogen.