Ga naar de inhoud

Stinkende Koelkast

stinkende koelkast

Een stinkende koelkast is erg vervelend. Vooral als andere producten naar het sterk ruikende eetwaar gaat ruiken/smaken. Veel mensen doen het betreffende product in een plastic zakje. Helaas werkt dit meestal niet om de lucht uit de koelkast te houden. Gelukkig zijn er wel andere mogelijkheden zodat je koelkast (weer) lekker fris ruikt, zodat je toch gewoon die heerlijke Franse kaas of camembert kunt kopen en in je koelkast kunt leggen.

Stinkende koelkast voorkomen

Het beste is om te voorkomen dat je koelkast gaat stinken. Met ondersterstaande tip kun je dat realiseren.

Luchtdicht afsluitbaar bakje

Als je wilt voorkomen dat je last krijgt van een stinkende koelkast, dan kun je die producten in een speciale luchtdicht afsluitbaar bakje doen. Hierdoor zal de lucht niet de mogelijk krijgen om eruit te gaan, waardoor je koelkast er niet naar gaat stinken.

Kijk hier voor goede luchtdicht afsluitbare bakjes.

Stinkende lucht koelkast verwijderen

Als het leed als geleden is, zijn er gelukkig nog verschillende mogelijkheden om de stank eruit te krijgen. Lees snel hieronder verder.

Soda tegen een stinkende koelkast

Je kan de koelkast snel weer fris laten ruiken door het goed uit te soppen met heet water en een paar eetlepels schoonmaaksoda. Als de geur heel erg is, moet je dat een paar keer herhalen.

Je kan ook een bakje water met baking soda (bicarbonaat) in de koelkast. Dit zal de geur neutraliseren.

Zout tegen stinkende koelkast

Om van de vervelende geurtjes in je koelkast af te komen kan je een bakje met een laagje zout erin zetten. Een bodempje is al genoeg. Hierdoor stinkt het nooit meer. Een ander voordeeltje is dat het zout vocht opneemt, waardoor de koelkast minder vochtig is. Vervang het zout wel zo af en toe.

Azijn tegen stinkende koelkast

Je kan er ook een bakje met azijn inzetten. De azijn zal de stank laten verdwijnen. Als de koelkast te sterk naar azijn gaan gaat ruiken haal je het bakje er gewoon weer uit. De azijnlucht verdwijnt dan vanzelf.