Ga naar de inhoud

Bouwstof verwijderen

bouwstof verwijderen

Als er verbouwd wordt of iets opgeknapt wordt aan je huis, dan ontstaat er al vrij snel bouwstof. Bouwstof is zo fijn dat de normale stofzuiger hiervan vaak verstopt raakt en de motor hierdoor kapot kan draaien. Hieronder vind je tips hoe je bouwstof toch kunt verwijderen.

Bouwstof verwijderen

Bouwstof verwijderen met stoffer en blik

De beste manier om bouwstof te krijgen is om het met stoffer en blik op te vegen. Als het grotere oppervlaktes zijn, kan je ervoor een bezem gebruiken. Als je de ruimte dan schoon heb, kan je voor de laatste restjes opdweilen.

Bouwstofzuiger

Als je een grotere verbouwing hebt, dan kan het verstandig zijn om een bouwstofzuiger aan te schaffen. Deze is speciaal hiervoor gemaakt.

Een bouwstofzuiger heeft ook een (dure) filter die bij veel bouwstof vervangen moet worden. Deze kan men, indien men handig is, ook zelf maken.

De truc die veel klusjesmannen toepassen is dat ze halfvolle stofzuigerzakken bewaren en die voor de verbouwing gebruiken.

Oude stofzuiger

Heb je een oude stofzuiger die je nergens meer voor wilt gebruiken, dan kan je deze hier ook voor gebruiken. Hierna zal die waarschijnlijk geheel niet meer bruikbaar zijn.