Ga naar de inhoud

Gerbera

gerbera

De gerbera is een echte sierplant en kan je zowel in de pot als in een vaas prachtig laten stralen. Met onderstaande tips kan je ze langer mooi houden.

Hoeveelheid water

Als je de gerbera in een vaas zet, doe er dan maximaal 1,5 dl water in. De stengel van de gerbera heeft als eigenschap dat deze als een spons al het water opzuigt. Het gevolg hiervan is dat ze niet lang zullen staan.

Chloor

Doe bij het water in de vaas een scheutje chloor. Chloor zorgt ervoor dat de stelen open blijven, zodat de gerbera vocht kan blijven opnemen.

Tip: Chloor zorgt ervoor dat er geen bacteriegroei in het water komt. Hierdoor blijven bijna alle snijbloemen langer mooi.

IJzerdraad

De steel van de gerbera staat erom bekend dat deze snel omknikt. Om dit te voorkomen kan je een ijzerdraad in of om de steel draaien. Hierdoor kan die niet omknikken.

Pas op: Zorg ervoor dat het ijzerdraad niet tegen de zijkant van de vaas komt, dit geeft namelijk roestvlekken in de vaas.

Licht

De gerbera houdt van licht. Zet het daarom thuis op een plekje waar het licht binnen komt.

Regen en nachtvorst

De gerbera is een echte mooi weer plant. Hij kan daarom slecht tegen regen en nachtvorst. Dit zorgt ervoor dat hij niet geschikt is als tuinplant.

Weetje: Een gerbera is een meerjarenplant en zou in potgrond een paar jaren mooi moeten bloeien. Toch zijn er maar weinig mensen die de gerbera langere tijd in leven kunnen houden.