Ga naar de inhoud

Tafelkleed

Tafelkleed

Een tafelkleed staat altijd weer erg mooi op tafel. Als je deze op je eettafel legt, dan blijft deze meestal niet lang schoon. Je zult er de meest uiteenlopende vlekken op vinden.

Tafelkleed

Als je het tafelkleed weer brandschoon wilt krijgen, laat het dan niet te lang vies op tafel of in de wasmand liggen. Hoe langer vlekken de kans krijgen om in te trekken, des te lastiger krijg je ze eruit.

Olie, boter of sausvlekken op je tafelkleed

Als er vooral olie boter of sauzen geknoeid is, smeer deze dan voor het wassen in met een vloeibaar vlekkenmiddel of ossengalzeep. Laat dit een kwartiertje inwerken en was het tafelkleed vervolgens normaal in de wasmachine.

Sterke kleur in je tafelkleed

Vlekken met een sterke kleur, zoals rood fruit, koffie of kringen van rode wijn kunnen erg hardnekkig zijn. Laat het tafelkleed in dit geval minimaal een uur weken in een emmer water met een schep oxipoeder voor de was. Daarna kan je het kleed normaal in de wasmachine wassen.

Tip: Als je er zeker van wilt zijn dat het kleed weer vlekvrij wordt, kies dan een wasprogramma met voorwas. Je kunt dan ook nog een schep oxipoeder toevoegen aan het wasmiddelvakje als waskrachtversterker.