Pasta koken

Pasta koken is voor veel mensen een dagelijkse bezigheid. Ondanks dat er niet veel verkeerd kan gaan, gebeurt het och vaker dan gedacht.

Olie toevoegen aan pasta

Een grote fout die door veel pasta eters gemaakt wordt, is dat ze olie toevoegen aan hun pasta. Ze doen dit, omdat pasta kleverig is. Ze denken dan dat de pasta losser wordt. Echter als je olie toevoegt, dan zal dat de pasta afsluiten, omdat er een laagje olie omheen komt te liggen. Het gevolg hiervan is dat de pasta geen saus meer kan opnemen, omdat de olie de pasta afsluit.

Als je ervoor wilt zorgen dat je pasta niet kleverig wordt, dan is het beste om het later te koken. Pasta is vaak snel klaar en als je ervoor zorgt dat het gelijk klaar is met de rest van het gerecht, zal het niet aan elkaar kunnen plakken. Mocht dit niet mogelijk zijn of ongemerkt niet gebeuren, dan is een echt wondermiddel door een scheutje ‘kookvocht’ toe te voegen. Dit is niet gewoon heet water, maar het vocht waar je de pasta voorheen in gekookt hebt. Het kookwater zit bomvol met zetmeel, waardoor de saus en de pasta nog beter kunnen binden én het zal niet plakkerig worden.

Tip: Vang altijd wat kookvocht op als je de pasta afgiet. Zo kom je nooit voor verassingen te staan, dat je pasta plakt.