Ga naar de inhoud

Nagellak uit kleding verwijderen

nagellak uit kleding verwijderen

Nagellak wordt veelvuldig (vooral door vrouwen) gebruikt. Helaas gebeurt het ook regelmatig dat je een druppel nagellak op je kleding krijgt of dat je nagels toch nog iet helemaal droog waren en je gaat ermee langs je kleren. Hetgeen resulteert in een vervelende nagellakvlek. Met onderstaande tips haal je deze vlek er zo weer uit.

Basisregels om nagellak uit kleding te verwijderen

Als je nagellakt uit kleding wilt verwijderen, dan zijn er eerst een paar basistips die je in acht moet nemen.

  • Natte nagellak moet je gelijk wegdeppen. Belangrijk is dat je het niet laat opdrogen.
  • Gebruik hiervoor materiaal dat goed absorbeert, bijvoorbeeld een keukenrol of katoenen watjes.
  • Altijd deppen. Probeer nagellak nooit weg te krijgen door te wrijven. Hierdoor zal je de vlek alleen maar groter worden.
  • Gebruik geen nagellakremover waar aceton in zit. Nagellakremover met aceton zorgt ervoor dat je je kleding blijvend kunt beschadigen.
nagellakremover

Goede nagellakremover nodig?

Bekijk hier het overzicht.

Nagellak uit je kleding verwijderen met nagellakremover

De nagellakvlekken in je kleding kan je verwijderen met nagellakremover. Zoals hierboven aangegeven, is het belangrijk dat je nagellakremover gebruikt waarin geen aceton zit. Doe een druppeltje op de vlek. De vlek zal uit zichzelf verdwijnen.

Nagellak uit je kleding verwijderen met haarspray

Een andere mogelijkheid om nagellakvlekken te verwijderen is met haarspray. Deze methode werkt vooral erg goed als de nagellak al opgedroogd is. Spray wat haarspray op de nagellaktvlek. Laat het vervolgens een halve minuut intrekken en was vervolgens het kledingstuk volgens de standaard wasvoorschriften. Als je vlek er nog niet helemaal uit is, kan je het nog een keer herhalen.

nagellak

Opzoek naar goede nagellak?

Bekijk hier het overzicht.