Ga naar de inhoud

Frituurvet

Frituren kan je het beste buiten doen (als het weer dat toelaat met kranten eronder tegen het knoeien. Mocht er onverhoopt toch frituurvet gemorst worden op de betegeling in de tuin dan kun je dit effectief verwijderen door op de vlek pure afwasmiddel in te borstelen met een handborsteltje en er vervolgens voorzichtig kokend heet water over te gooien.

Overgebleven warme thee uit de theepot werkt ook effectief tegen vlekken op je bestrating.

Frituurolie op stenen, hout ed. kun je ook behandelen met een papje van blauwe biotex, een nachtje laten trekken en goed afspoelen. Alle vlekken zijn er weer uit.

Op de vlekken kan je ook spiritus doen en dan goed met een borstel of doek wrijven.

Als je frituurvet of olie hebt laten vallen. Gooi er dan meteen kranten op. De kranten zuigen al het grootste gedeelte van het vet op. Toch zal er ook nog ietsje vet op het laminaat of tegels achterblijven. Pak dan nog 2 kranten en doe die als schoenen afgebonden door een elastiekje om je voeten. Het ziet er misschien raar uit, maar schuifel zo door de kamer waar het vet gevallen is. De kranten nemen het allerlaatste beetje vet op en je ziet er niets meer van. Als je frituurvet op je kleding hebt, dan kan je het inspuiten met dasty. Laat het een uurtje intrekken en was het vervolgens op het normale wasprogramma.