Ga naar de inhoud

Stinkende Sportschoenen

stinkende sportschoenen

Na een flinke training in de sportschool hebben sommige mensen het probleem dat hun sportschoenen flink stinken. Dit ontstaat door de combinatie van zweet met bacteriën.

Stinkende Sportschoenen luchten

Als je gesport hebt en je schoenen nat zijn van het zweten, dan is het belangrijk om je stinkende sportschoenen goed te luchten. Laat ze bijvoorbeeld niet in een sporttas zitten. Als ze dan weer droog zijn, dan ruiken ze meestal weer neutraal. Als dat niet het geval is probeer dan onderstaande methodes.

Sportschoenen droger

Als je geen goede plek hebt om te luchten kan je een schoenen droger aanschaffen. Het is ideaal voor mensen die heel erg last van zweetvoeten hebben of als de sportschoenen niet genoeg tijd hebben om normaal te drogen.

Klik hier om meer te weten te komen over een schoenendroger.

Sportschoenen drogen met kranten

Als je sportschoenen erg nat zijn, dan kan je er ook oude kranten in doen. Laat het een nachtje staan. De kranten zullen de vochtigheid uit de sportschoenen trekken, waardoor ze weer droog zijn.

Azijn

Als de zweetlucht niet uit je stinkende sportschoenen wil, doe een scheut azijn op bijvoorbeeld een keukenrol en doe die in je schoenen. Laat het goed intrekken. Als je het er na een paar uur uithaalt, zullen je schoenen naar azijn ruiken. Laat ze dan nog goed luchten en dan zal de azijnlucht verdwijnen.

Reizen algemeen
Baking Soda tegen stinkende sportschoenen

Als je stinkende sportschoenen sportschoenen nat zijn geweest en erg muf ruiken, doe er dan een flinke hand droge soda in. Schud het goed om en laat het minimaal een dag of een nacht staan. Zuig het daarna met de stofzuiger eruit.

Opzoek naar baking soda? Bekijk hier het overzicht.

Sportfresh tegen stinkende sportschoenen

Om je stinkende sportschoenen weer lekker fris te laten ruiken kan je ook Sportfresh van Nuvo Clean kopen. Dit product bevat een speciaal enzym die bacteriën afbreken, waardoor de zweetlucht zal verdwijnen. Sportfresh is volledig biologisch. Je kan het ook voor andere kledingstukken gebruiken die naar zweet stinken.

Klik hier voor meer informatie over Sportfresh.

arganolie