Ga naar de inhoud

Nagellak

nagellak

Nagellak wordt door voornamelijk vrouwen gebruikt om hun nagels te lakken. Toch kan je nagellak ook voor andere doeleinden gebruiken. Bekijk die hier.

Als je nagellak gebruikt en het ergens op morst kan het gemeen spul zijn. Vaak is het moeilijk te verwijderen zonder schade achter te laten. Nagellak lost op in aceton, maar daar zijn ook risico’s aan verbonden.

Nagellak op parket

Als de gedroogde nagellak op je (gladde) parket gekomen is kan je het verwijderen door het eraf te krabben. Als je een beetje handig bent, lukt het in één handbeweging met een verfkrabber, een schraapstaal of een recht afgesneden stukje glas. De kale plek die overblijft maak je goed schoon met zo weinig mogelijk water, waarna je de plek dik in de was zet. Na een poosje de overtollige was weghalen en opwrijven.

Nagellak in je tapijt

Als je nagellak per ongeluk in de tapijt zit, spuit er dan flink wat parfum op met alcohol erin. Laat het een minuutje inwerken, dep het daarna even.

Nagellak op tegels

Als nagellak op tegels komt, kan je er haarspray of deodorant op spuiten. Je moet dit op de vlek spuiten. Laat het kort intrekken en dep er vervolgens met een doekje over (niet wrijven, want dan wordt de vlek groter).

Als je nagellak droog/stroperig geworden is. Voeg een paar druppels nagellakverdunner toe – met een flesje van 10 ml doe je jaren. Nagellakremover is geen goed idee: dat lost nagellak op, waardoor die uiteindelijk gaat klonteren.