Ga naar de inhoud

Zonnebrandcrème

Als de zonnebrandcrème op je witte shirt gekomen is doe je er spoelglansmiddel op (voor de vaatwasmachine. Vervolgens was je het shirt normaal in de wamachine.

Zonnebrandcrème kan je ook uit je kleren krijgen met groene zeep. Verdun de groene zeepi n heet water. Laat het kledingstuk erin weken en ga er na één uur overheen met een klein borsteltje. Schrob goed over de vlek heen. De zonnebrandcrème laat los en is van je shirt af. Eventueel kan je het kledingstuk daarna nog normaal wassen, dan is de vlek helemaal weg.

Nodig:
-HG Vlekweg 1 Textiel (voor o.a. inkt, wijn, mosterd, etc) flesje (klein)
-Vanish Crystal White Oxi Action pot
-Arial tabs original voor witte was
-vaatwastablet (met zo min mogelijk kleur in het blokje)

Werkwijze:
-doe het kledingstuk in een emmertje (of meer tegelijk)
-doe het HG Vlekwegpoeder op de vlekken en doe er een klein beetje warm water bij en wrijf het er even in
-laat dit even een uurtje staan
-doe er dan meer warm water bij (ongeveer 4 liter voor heel flesje poeder – dus voor kleine vlekjes minder poeder en minder water uiteraard)
-roer het even goed door
-laat dit een dag of nacht intrekken en roer af en toe even goed door (alles onder water)
-stop het daarna in de wasmachine met een Ariel wastab bolletje, een vaatwasblokje en een flinke schep Vanish Crystal White Oxi Action en was dit op de hoogste temperatuur wat kan voor je kleding (vanaf 40 graden al goed resultaat)
-en daarna… is het weer als nieuw!!
-als je een hele was hebt die geel is, koop dan 3 flesjes HG Vlekweg en doe de kleding in een bad of teil met warm water, goed laten inweken en daarna hetzelfde als hierboven

HG wasmiddel voor stralend witte vitrage en HG witter dan wit, werken helaas niet voldoende. Wasbenzine werkte ook redelijk, maar erg vieze lucht die blijft hangen na het wassen. AJAX Chloorgel 2 in 1 werkte ook, maar is niet meer te koop.