Artrose

artrose

Artrose is erg pijnlijk en kan je leven flink beïnvloeden. Hieronder een aantal tips.

Bewegen bij artrose

Als je last van artrose hebt, is het erg belangrijk dat je het gewricht blijft bewegen, zodat het zoveel als mogelijk zijn normaal beweegvrijheid behoud. Forceer dit echter niet, als je hierbij teveel pijn hebt.

Selderijstengel eten bij artrose

Als je last van artrose hebt, dan zal het helpen om elke ochtend op je nuchtere maag een witte selderijstengel te eten. Na enkele dagen zal zowel de pijn als het vocht verdwijnen.

Glucosamine bij artrose

Wat bij artrose ook helpt is glucosamine. Neem dit elke dag in. Het zorgt er ook voor dat knobbeltjes verdwijnen. Sommige geven aan dat het enkele bij artrose in de knie werkt en een minimale inwerkingstijd van 6 maanden heeft.

Tip: Neem het wel met een glas water en in ná het eten, want sommige mensen kunnen er anders erg misselijk van worden.

De combinatie chrondoitin sulfraat, msm en glucosamine werkt heel goed.

Gember bij artrose

Neem elke dag een plakje pure gember. Schil de gember en snijdt deze in kleine stukjes. Kauw er goed op en slik het door. Doe dit consequent elke dag. Het heeft een pittige smaak, maar helpt tegen de pijn.

Je kan ook gemberthee maken.

Vitamine D3 of omega 3 bij artrose

Neem elke dag 2 vitamine D3 25ug tabletten of softgels. Neem ook 2 omega 3 1000mg. Het heeft wel enige tijd nodig om in te werken (een maand of 3 of meer afhankelijk van de ernst van de artrose), maar het werkt erg goed.

Hyaluronzuurinjectie bij artrose

Als normale middelen niet werken, kan gekozen worden voor een hyaluronzuurinjectie.