Ga naar de inhoud

Microvezel schoonmaakdoek

microvezel schoonmaakdoek

Microvezel schoonmaakdoekjes worden steeds meer in het huishouden gebruikt.

Wist je dat de microvezels van een microvezel schoonmaakdoek veel hoekiger zijn dan de ronde, natuurlijke (katoen)vezels?

Door de hoekige vezels binden stof en olieachtig vuil zich veel makkelijker aan een schoonmaakdoek. Tussen de vezels bevinden zich ook nauwe poriën die water en vuil vasthouden. Een klassiek doekje verspreidt vuil over het oppervlak.

Opzoek naar microvezel schoonmaakdoekjes? Kijk hier voor het aanbod.

Vuil

Schoonmaken gaat een stuk sneller en makkelijker met microvezels. Microvezels houden vuil vast tijdens het poetsen en laten het pas los in de wasmachine. Ook hebben deze doeken een veel groter absorptievermogen dan katoenen schoonmaakdoekjes. Ideaal om snel en omgevallen glas frisdrank mee te deppen!

Ramen zemen

Ramen zemen zonder emmer, trekker of schoonmaakmiddel? Met een goede microvezel poets- en droogdoek heb je geen schoonmaakmiddel meer nodig, alleen wat water. Dat werkt sneller, lichter en makkelijker en levert streeploos resultaat. Strepen worden namelijk veroorzaakt door het schoonmaakmiddel.

Krassen niet

Non-woven microvezeldoeken krassen niet en zijn daarmee uitermate geschikt om brillenglazen mee op te poetsen. Ook goed bruikbaar voor glazen, spiegels, hoogglans keukenkastjes, kunststof en lakwerk.

Microvezel-plumeau

Weleens een microvezel-plumeau gebruikt? Deze is zo statisch dat het stof er letterlijk naartoe wordt getrokken. Met een klassieke plumeau verspreid je het stof vooral.

Gezicht

Je kan er ook je gezicht mee schoonmaken. De vezeltjes geven mijn huid een lichte scrub.

Microvezel schoonmaakdoekjes maken veel beter schoon dan een gewoon doekje, daarnaast zijn ze ook nog milieuvriendelijker dan een wegwerp doekje. Doe ze na gebruik in de wasmachine en was ze op 90 graden.

Tip: Als je een microvezel schoonmaakdoekje gewassen hebt, ga je er nog eens met een strijkbout met 60 graden overheen, dat zal nog alle bacteriën doden.