Ga naar de inhoud

Opgeruimd staat netjes

In je huis maak je vaak gebruik van spullen die je voor dingen kan gebruiken waarvoor ze niet gemaakt zijn. Dit zorgt er niet alleen voor dat huishoudproblemen opgelost worden, maar ook dat je leven makkelijker wordt. (Één van) de volgende tips zal/zullen ook voor jou handig zijn.

Elastiekjes

Elastiekjes maken veel klusjes in o.a. het huishouden veel makkelijker. Neem snel een kijkje en kom erachter waarvoor je ze nog meer kan gebruiken.

Doe een elastiek om de verfpot waar je je verfkwast op kan leggen, zodat hij er niet invalt.

Doe je ketting door een rietje, zodat deze niet in elkaar draait. Het is perfect om het op te ruimen of  als je op reis gaat – kan je het inpakken in een tandenborstelkoker.

 

Een veiligheidsspeld aan de binnenkant van je broek voorkomt dat je statisch wordt

Neem een plastic fles en gebruik het als vacuü om eigeel van eiwit te scheiden.

Gebruik een knop om een paar oorringen in te doen. Helpt goed bij kleine knopjes. Zo raak je ze niet meer kwijt.

Een gum is geweldig om strepen uit hout of licht gekleurd leer te krijgen. Kneed de gum om deze weer schoon te maken.

Het gaasnetje waar vaak uien en sinaasappels inzitten, is een zeer geschikt middel om potten en pannen te schrobben zonder dat er krassen in komen.

Een nagelvijl is perfect om zachtjes te polijsten of vlekken uit suède te halen.

Een grote paperclip is handig om een armband vast te maken. Doe de paperclip aan de armband en hou hem met dezelfde hand vast als waarom je hem wilt bevestigen. Met de andere hand kan je de sluiting van de armband bevestigen. De paperclip zorgt ervoor dat de sluiting niet verplaatst.

Doe de haken van een douchegordijn aan een klerenhanger. Dit is perfect om bijvoorbeeld sjaals of riemen aan op te hangen. Je kan de haken van het douchegordijn ook in de kast ophangen en er dan tassen aan ophangen.

Blanke nagellak is goed om dingen te versterken zoals schroeven van brillen en losse knoppen.

Koffiefilter kan helpen om te voorkomen dat vuil gemorst wordt door het bloempot gaat aan de onderkant.

Voordat e een post-it weggooid, kan deze nog goed gebruikt worden om bijvoorbeeld kruimels of stof uit toetsenbord van je computer te halen.