Ga naar de inhoud

Bril

bril

Brillen zijn niet alleen hulpmiddelen voor beter zicht, maar ook modeaccessoires en cruciale onderdelen van het dagelijks leven voor miljoenen mensen over de hele wereld. In dit artikel zullen we bespreken hoe je je bril effectief kunt reinigen.

Hoe je je bril schoonmaakt

Een schone bril verbetert niet alleen je zicht, maar zorgt er ook voor dat je er goed uitziet. Hier is hoe je je bril op de juiste manier kunt reinigen:

  1. Spoel af met lauw water: Spoel je bril eerst af onder zacht stromend lauw water om stof en vuil te verwijderen. Gebruik geen heet water, omdat dit de coatings op je brilglazen kan beschadigen.
  2. Breng een milde zeep aan: Breng een druppel milde, ongeparfumeerde zeep aan op beide kanten van de glazen en het montuur.
  3. Voorzichtig wrijven: Gebruik je vingertoppen om voorzichtig over de glazen en het montuur te wrijven. Vermijd het gebruik van papieren handdoeken, tissues of je kleding, omdat deze krassen kunnen veroorzaken.
  4. Grondig afspoelen: Spoel de zeep grondig af met lauw water. Zorg ervoor dat er geen zeepresten achterblijven.
  5. Droog voorzichtig: Dep je bril droog met een schone, pluisvrije microvezeldoek. Veeg de glazen en het montuur voorzichtig af om strepen te voorkomen.

Niet doen met je bril

Het lijkt logisch om vettige brillenglazen met heet water en wat afwasmiddel schoon te maken. Heet water kan echter de coating aantasten, net als het citroenzuur in het afwasmiddel. Ook oppoetsen met een zakdoekje of keukenpapier is niet goed, de harde vezels kunnen kreassen. Gebruik een speciaal brillendoekje en een brillenreiniger.