Ga naar de inhoud

Stinkschoenen

Last van zweetgeur in je schoenen? Er zijn allerlei schoensprays en (ozon) apparaten verkrijgbaar die je schoenen verfrissen. Als je deze niet in huis hebt, kun je met wat huis-tuin-en-keukenoplossingen een heel eind komen.

  • Baking soda (zuiveringszout) is een goedkoop alternatief. Strooi wat van dit witte poeder in je schoenen en laat ze een paar uur buiten luchten. Klop de schoenen daarna weer leeg. Baking soda desinfecteert en absorbeert nare geuren.
  • Stop je schoenen in een afgesloten plastic zak en zet ze een nachtje in de vriezer. De kou doodt de bacteriën die de nare geur veroorzaken.
  • Ontsmettingsalcohol is niet alleen geschikt voor wondjes, maar deze kan ook je schoenen opfrissen. Giet wat ontsmettingsalcohol in een sprayflacon en vernevel dit in de schoen. De alcohol pakt de geur veroorzakende bacteriën aan en vervliegt vrij snel.
  • Nadat je schoenen zijn ontsmet, kun je ze extra lekker laten ruiken door er een (gebruikt) droogtrommeldoekje, een stukje zeep, een geurbuiltje of een paar druppels essentiële olie in te doen.