Ga naar de inhoud

Handdoeken

handdoeken

Als je gedoucht hebt, dan is het heerlijk om een zachte handdoek te hebben. Hieronder vind je enkele wastips voor handdoeken.

Handdoeken wassen
  • Veel mensen wassen hun handdoeken standaard op 60 of zelfs 90 graden, maar dat is echt niet nodig. In de meeste gevallen worden handdoeken prima schoon op 40 graden. Alleen bij hele vuile handdoeken (of als je ziek bent) is wassen op 60 graden nodig.
  • Wasverzachter maakt handdoeken zachter, maar ook een stuk minder absorberend. Bovendien kunnen er zeepresten in de handdoeken achterblijven.
  • Handdoeken worden wel heerlijk zacht als je ze in de wasdroger droogt. Kies niet voor het heetste programma, daarvan kunnen de katoenvezels van de handdoek beschadigen. Haal ze direct uit de droger voor het zachtste resultaat.
  • Dikke handdoeken zijn beter in staat om vocht te absorberen dan dunne. Ook zijn dikkere handdoeken wat beter bestand tegen hogere temperaturen en kunnen ze vaker worden gewassen voordat ze versleten zijn.
  • Handdoeken moeten kunnen luchten om lekker zacht te blijven. Daarom is het beter om handdoeken niet op vouwen en op een stapel te leggen, maar losjes op te rollen.

Muf ruikende handdoek

Als je (bad)handdoek snel muf ruikt, dan droogt hij waarschijnlijk niet goed. Als je gedoucht hebt en jezelf afgedroogd hebt, hang de handdoek goed uit over een rekje of bij een radiator. De handdoek droogt snel, waardoor bacteriën en schimmels die voor de muffe geur zorgen geen kans krijgen om zich te nestelen.

Tip: Een handdoek dien je na zo’n drie afdroogbeurten in de was te doen.

Toe aan nieuwe handdoeken? Kijk hier voor het aanbod!