Ga naar de inhoud

Urinevlekken

urinevlekken

Urinevlekken op de vloer kunnen erg vervelend zijn. Toch komt het vaker voor dan men denkt doordat huisdieren hun urine laten lopen of mensen met gezondheidsproblemen die niet op tijd het toilet kunnen bereiken. Met onderstaande tips kun je de urinevlekken verwijderen.

Urinevlekken verwijderen

Dweil eerst de urine met het schoonmaakmiddel waar je altijd schoon maakt schoon. Spray vervolgens de plekken waar urine heeft gelegen in met een specifiek middel met enzymen en bacteriën die urinegeur afbreken, bijvoorbeeld Uri-Go.

Zo’n middel lost de zuurkristallen op waardoor de geur en kleur permanent verdwijnen.

Als je kat op de bank geplast heeft, dien je de vlek op te nemen met keukenrol. Wrijf de vlek in met een sopje met biotex. Maak het droog met een doek en spuit het dan in met een plantenspuit met water en azijn.

Pas op: Als je niet weet of het materiaal hiervoor geschikt is om zo te behandelen, probeer het dan eerst op een stukje wat niet in het zicht is.

Dep de vlek droog en strooi er wat talkpoeder op en laat de vlek rusten. De talkpoeder neemt het laatste vocht op. Haal de stofzuiger over de vlek en ga er nog even met een sopje overheen. Als het opgedroogd is zie je er nagenoeg niks meer van.

Urinevlekken zwarte poreuze vloer

Als je urinevlekken op je zwarte poreuze vloertegels hebt, krijg je ze vaak niet schoon met normaal schoonmaken.

Urinespatten zijn goed te verwijderen met Lithofon MN Vuiloplosser. Het is aan te raden om de tegels te laten sealen als impregneren niet voldoende helpt.