Ga naar de inhoud

Gourmetstel schoonmaken

Gourmetstel schoonmaken

Een gourmetstel schoonmaken vinden veel mensen een gigantische klus. Gelukkig hoeft dit niet zo te zijn. Met onderstaande tips kan je je gourmetstel snel schoonmaken.

Gourmetstel meteen schoonmaken

Als je gegourmet hebt, dan kan je het gourmetstel het beste direct schoonmaken. Zet het gourmetstel uit en als het een beetje afgekoeld is, ga je er met een keukenpapier overheen om het overtollige vet en vuil er vanaf te halen. Pak daarna een doekje en maak deze nat met lauwwarm water. Doe er een scheut schoonmaakazijn op en maak het gourmetstel ermee schoon. Hij zal er weer als nieuw uitzien.

Toch hebben veel mensen na het gourmetten geen zin meer om het gourmetstel schoon te maken. Als je helemaal niets doet, dan is alle viezigheid de volgende dag flink aangekoekt en zal je het er moeilijk vanaf krijgen. Daarnaast zal je huis er flink naar gaan stinken. Met onderstaande tips kan je ervoor zorgen dat het schoonmaken toch niet zo moeilijk is.

Gourmetstel pannetjes in de vaatwasser

De pannetjes van een gourmetstel kunnen gewoon in de vaatwasser. Zet deze er na het eten gelijk in.

Grillplaat van het gourmetstel laten weken

Als je de volgende dag niet hard wilt boenen om de grillplaat schoon te krijgen, dan kan je dat op de volgende manier voorkomen. Neem een plastic tas of een vuilniszak. Doe hier wat lauwwarm water met afwasmiddel en een scheut ammoniak in. Zorg ervoor dat het goed gemengd is. Doe de grillplaat erin en leg het een nacht buiten in de tuin te weken. De volgende ochtend kan je hem zonder te hoeven schrobben of boenen zo schoonmaken. De grillplaat zal er weer als nieuw uitzien.

Tip: Grillplaat langer mooi houden?
Een grilplaat kan langer mooi blijven door voorzichtig met de anti-aanbaklaag om te gaan. Belangrijk hiervoor is dat je gen gebruik maakt van schuursponsjes of ovenreinigers. Als je dit doet, dan zal het eten de volgende keer aan de grillplaat blijven hangen.