Ga naar de inhoud

Stuifmeel

stuifmeelvlekken

Als je een mooie bos bloemen gekregen hebt of in de lente een heerlijke wandeling maakt in de bloemenvelden, dan kan het gebeuren dat je stuifmeel op je kleren krijgt. Stuifmeelvlekken zijn erg lastig om eruit te krijgen. Het wordt niet voor niets gebruikt als kleuringsmiddel. Belangrijk is dat je niet gaat wrijven. Dan wrijf je het in de stof en is het lastig om het er weer uit te krijgen.

Borstelen

Een goede oplossing om de stuifmeelvlekken eruit te krijgen is door het kledingstuk goed af te borstelen (een zachte gezichtsborstel moet hiervoor al goed zijn). Leg het daarna in de felle zon.

Witbrood

Je kan ook een stuk witbrood nemen (de korstjes heb je hierbij niet nodig). Wrijf met het witte brood over de stuifmeel of leg het erop. De stuifmeel trekt dan in de boterham. Je kleren zijn weer helemaal schoon. Werkt ook heel goed bij witte kleding.

Plakband

Pak een stukje plakband en dep hiermee op de vlek waar het stuifmeel zit. Als er teveel stuifmeel opzit, dan pak je een nieuw plakbandje tot al het stuifmeel er vanaf is.

Kloppen

Probeer het er voorzichtig vanaf te kloppen. Als er nog iets over is kan je dat in de zon hangen. De vlekken zullen dan verdwijnen.

Dezelfde stof

Sommige geven aan dat als je er met je andere mouw er overheen wrijft, dat je het ook weg gaat. Belangrijk hierbij is dat het dezelfde stof soort is.