Ga naar de inhoud

Balpen

balpen

Als je een balpen een tijdje niet gebruikt, dan droogt de inkt vaak op, waardoor die niet meer schrijft. Soms gebeurt het ook dat het balletje waarmee je schrijft vast is komen zitten. Dit is erg vervelend en vooral als het om een pen gaat die een bepaalde waarde voor je heeft en waarvoor je zo snel geen nieuwe stift kan kopen. Dit probleem kan snel opgelost worden, waardoor je de pen niet weg hoeft te gooien.

Schoenzool

Als de balpen niet meer schrijft omdat het balletje klemt, dan voldoet het vaak al als je met de pen over je schoenzool heen gaat. Zo krijg je het balletje los en zal de pen weer normaal schrijven.

Warm water

Als de inkt van de balpen opgedroogd is, dan kan je de stift uit de balpen halen. Doe deze een minuut of vijf in de gootsteen of pannetje met warm water. Dep de stift droog en doe deze weer terug in de pen. De pen zal weer netjes schrijven.

Nieuwe balpen

Als de balpen niet meer schrijft kan het ook zijn dat hij echt leeg is. Als je de stift niet kan of wil vervangen, dan kan je hem het beste weggooien en een nieuwe balpen kopen.