Meteen naar de inhoud

Stress

stress

Stress komt in het dagelijks leven steeds meer voor. Ondanks dat veel mensen weten dat dat slecht voor onze gezondheid is, vinden veel mensen het moeilijk om er wat aan te doen. Toch is het beter dit probleem serieus te nemen.

Bewegen

Als je lichaam vol met stress zit, dan wil het vaak helpen om te gaan bewegen. Stress zorgt er namelijk voor dat het hormoon adrenaline wordt geproduceerd. Als je gaat bewegen, dan wordt dit afgebroken. Je zult na zo’n drie kwartier matig tot intensief bewegen merken dat het je goed doet.

Schoonmaken of tuinieren

Als je creatief en ondernemend bent, dan is het vaak moeilijk om je te ontspannen. Door je tussendoor te ontspannen en eventjes wat makkelijks te doen, dan kan je je daarna weer richten op een nieuwe uitdaging.

Gebleken is dat er een verband bestaat tussen schoonmaken/tuinieren en een lager stressniveau. Het schijnt dat het je het gevoel geeft dat je controle over je omgeving hebt. Lekker voorspelbaar, maar onze hersenen houden van voorspelbare dingen: dat was in de oertijd nodig om te kunnen overleven. Daarnaast geeft een schoon en opgeruimd huis een gevoel van veiligheid en wie zich veilig voelt, is ook al minder gestrest. Heb je geen zin om te poetsen, onthoud dan dat schoonmaken een goedkope en nuttige manier om stress buiten de deur te houden is.

Neem controle over je gedachten

Als je verschillende dingen moet doen, dan creëer je vaak chaos in je hoofd en verlies je het overzicht. Tevens ontstaat zo de angst dat je dingen vergeet. Belangrijk is in dat geval dat je een lijstje voor jezelf maakt wat je allemaal moet doen en welke taken prioriteit hebben en welke minder. Zo krijg je een goed overzicht en hou je controle over je gedachte. Hierdoor zul je rustiger worden en al je taken stap voor stap afwerken zonder dat je wat vergeet.