Ga naar de inhoud

Sneakers

Zijn je witte sneakers na een lange tijd grauw geworden of vuil, laat ze dan even weken in warm (niet het) water met waspoeder voor in de wasmachine. Dit kan enkel bij sneakers van canvas. Bij (kunst)lederen sneakers maak je ze weer wit door gebruik van tandpasta met een oude tandenborstels Ook de veters laat je weken in warm water met waspoeder of kan je schoonmakn met afwasmiddel en bakingsoda.

Stop je stinkende sneakers in een (plastic)zak en zet ze een nachtje in de vriezer. Laat ze vervolgens in de zon drogen. Als het goed is zijn door de kou alle bacteriën die de vieze lucht veroorzaken gedood.

Strooi een beetje baking soda in een kom en giet er wat lauw water bij. Mix het water tot er een pasta ontstaat. Verdeel het goed over je leren sneakers (haal de veters eruit). Schrob je sneakers goed schoon met een spons. Verwijder de baking soda met een vochtige doek (eventueel met nog wat afwasmiddel) en je sneakers zien er direct een stuk nieuwer uit.

Pak een oude tandenborstel en smeer  wat tandpasta (zonder gel) op de zolen, langs de zijkanten van je sneaker en op de vuile plekken. Laat het tien minuten intrekken en wrijf vervolgens met een natte doek langs de vlekken. Et voila! Witte zolen!