Ga naar de inhoud

Glazen douchewand

glazen douchewand

De glazen deuren en wand in de douche bevatten na een aantal keren douchen vaak een flinke kalkaanslag. Die witte vlekken op het doucheglas zijn niets anders dan kalkaanslag en zeepresten. De kalk ontstaat door hard water, waarvan de deeltjes zich vasthouden aan het glas, hetgeen een witte kleur vormt. Hieronder kun je lezen hoe je deze glazen snel en makkelijk kunt schoonmaken.

Kalkvlekken verwijderen

De beste oplossing om het glas van het kalk te ontdoen is door het met zuur te behandelen. Wel te verstaan: Azijn.

Benodigdheden:

  • Azijn
  • zeezout

Methode:
Om de kalkaanslag en roestvlekken van de glazen douchewand af te krijgen, is de beste oplossing om een paar eetlepels zeezout te mengen met een half kopje witte azijn totdat er een witte paste ontstaat.

Doe dit mengsel op de glazen wand van de douche en laat het 10 minuten inwerken. Wrijf er overheen met een ruwe spons. Spoel vervolgens het mengsel af met warm water.

Citroenzuur

Verwijder de kalkvlekken met citroenzuur. Doe 1 tl op 2 dl water en maak hier de glazen douchewand mee schoon. Dit werkt ook bij een waterkoker.

Kalk uit de badkamer houden

Het allerbeste is om de kalk zoveel als mogelijk uit de badkamer te houden. Een goede manier hiertoe is om de douchewand na het douchen met een raamwisser te drogen.

Wonen algemeen