Ga naar de inhoud

Chocoladevlekken

Het is erg lekker om regelmatig een stuk chocolade te eten. Als je een stukje chocolade afbreekt kan het erg snel gebeuren dat er wat chocoladekruimels ergens opkomen. Deze kunnen soms lelijke chocoladevlekken veroorzaken. Gelukkig kan je deze weer verwijderen.

Alvorens erop in te gaan hoe je ze eruit kunt halen is het belangrijk om te weten dat je geen zeep moet gebruiken. Chocoladevlekken fixeren zich als je ze behandelt met zeep. Het is vervolgens nagenoeg onmogelijk om ze nog te verwijderen.

(Koffie)melk

(Koffie)melk is een erg goed middel om chocoladevlekken te kunnen laten verdwijnen. Giet wat melk over de vlek, laat het even intrekken en was het daarna op het normale programma in de wasmachine.

Wasbenzine

Als het een grotere vlek is, dan helpt wasbenzine goed. Doe het op een doekje en wrijf hiermee zachtjes over de vlek. Spoel het daarna met een handsopje schoon.

Dit is een goede methode bij gekleurd linnen, katoen, wol en zijde.

Bleekwater

Als je de vlek er met bovenstaande methodes niet uitkrijgt en het is een witte katoen kledingstuk, dan kan je het met verdund bleekwater proberen.

Als de chocolade al hard geworden is, kan je de harde gedeeltes er vaak zo vanaf krabben. Was vervolgens het kledingstuk normaal in de wasmachine.