Ga naar de inhoud

Uitgestelde rommel

Als je aan het opruimen bent, dan gaat vaak de vraag door je hoofd of het spullen zijn of rommel. Onder rommel wordt verstaand: ‘allerlei ordeloos dooreenliggende dingen, of allerlei dingen van weinig waarde’.

Rommel moet onderscheiden worden in twee soorten. Allereerst in spullen die je echt niet meer nodig hebt, waardoor ze rommel (geworden) zijn. Bijvoorbeeld een lege balpen.

Rommel kan ook ontstaan doordat je het opruimen van spullen uitstelt. Zo wordt in onze hersens een sporttas die midden in de kamer staat als rommel gezien, terwijl als deze uitgeruimd wordt en vervolgens op zijn plek neergelegd wordt als spullen gezien wordt.

Uitgestelde rommel voorkomen

Als je uitgestelde rommel wilt voorkomen, dan is het verstandig om alles meteen op te ruimen. Stel het opruimen niet uit tot later. Van uitstel komt namelijk meestal afstel.

Tussenstations schrappen

Daarnaast is het verstandig je huis dusdanig in te richten, dat de plek waar het voorwerp wordt gebruikt en waar je het moet opruimen niet ver van elkaar af is, zodat je het meteen weer op zijn plek kan leggen en niet dat je in de verleiding komt om het tijdelijk op een tussenstation neer te leggen.