Ga naar de inhoud

Nacht doorhalen

nacht doorhalen

Voor iedereen die altijd op tijd naar bed gaan, kan het vaak een flinke opgave zijn om tot middernacht wakker te blijven bijvoorbeeld tijdens oud & nieuw. Zij zullen het al helemaal zwaar hebben als ze een nacht willen doorhalen bijvoorbeeld voor een feestje of een speciale feestdag. Sommige mensen accepteren het en gaan op op deze ‘speciale’ dagen om hun normale tijd naar bed. Andere willen dat niet, maar hoe kan je daar dan het beste mee omgaan?

Middagdutje

Als je er de tijd en de gelegenheid toe hebt, ga ’s middags op bed liggen en probeer even lekker te slapen. Je zult merken dat je het ’s avonds langer uithoudt.

Powernap

Als je merkt dat je moe begint te worden en je hebt er de mogelijkheid toe, kan je ’s avonds een powernap doen. Ga dan even een dutje doen. Zorg ervoor dat deze niet langer dan een half uurtje duurt, want daarna kom je in je diepe slaap terecht en zal je juist minder energie krijgen in plaats van meer.

Eet minder zoetigheid

Als je fit en opgewekt wilt blijven is het goed om langzame koolhydraten te eten, zoals bruin brood, groentes, rijst ed. Helaas staat dit bij de meeste feestjes niet voor het grijpen. Daarvoor staan er vaak zoete hapjes. Probeer deze zoveel mogelijk te laten staan, want deze zullen je juist moe maken.

Koffie

Voor veel mensen is de oplossing om wakker te blijven door veel koffie te drinken. Als je maximaal twee kopjes koffie drinkt is dat geen probleem, maar als je meer drinkt dan is dat erg slecht voor je lichaam en kan je van verschillende kwaaltjes last krijgen.

Bewegen

Als je begint te voelen dat je moe begint te worden. Kom dan in de benen en ga bewegen. Ga dan even dansen of wat kleine krachtoefeningen, zodat je lichaam weer op gang komt. Je zult je hierdoor weer fitter voelen.

Genoeg water drinken

Als je lang wakker wilt blijven is het belangrijk dat je genoeg drinkt. Aangeraden wordt om regelmatig een glas water te drinken, zodat je lichaam genoeg gehydrateerd blijft.