Douchecabine

In de douchecabine kunnen verschillende soorten vlekken ontstaan. Hieronder zullen een paar besproken worden.

Weervlekken

Als je weervlekken in de voegen van je douchetegels hebt, kan je deze eruit krijgen door een papje van water, chloor en soda te maken. Smeer ze in en laat het even goed intrekken. Spoel het er vervolgens vanaf. De voegen zien er weer als nieuw uit.

De binnenkant van de douchecabine kun je reinigen met glansspoelmiddel voor de vaatwasser. Spoel het erna goed af.

Pak een lege spuitfles vul die half met azijn en half water en doe er een snufje zout bij. Spuit het in je douchecabine. Laat het even inwerken en spoel het vervolgens na. Droog de cabine af met een zachte doek.

Als je douchecabinewanden van kunststof zijn dan kunnen deze na een tijdje erg vlekkerig worden. Op een gegeven moment zijn deze zelfs met zure middelen als azijn en HG kalkverwijderaar niet meer schoon te krijgen. Omdat je te lang gewacht hebt om het schoon te maken is de kalk een chemische reactie aangegaan met het kunststof. Je kunt deze vlekken enkel nog wegkrijgen door te polijsten. Je kan dit met de hand doen op met een polijstmachine  door commandant cleaner nr. 5 te gebruiken. Het is even zweten, maar je hebt erna wee reen stralende heldere cabinen.

Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je na elke douchebeurt de wanden met een trekkertje afneemt en met een (hand)doek droogwrijft. Anders krijg je na verloop van tijd weer hetzelfde probleem.

Voor het reinigen van moeilijk bereikbare plekjes, zoals de rubbers en kieren in een douchecabine, doe je heet kraanwater met wat Dettol in een oud waterflesje. Daarmee creëer je een mini-hogedrukreinigertje waarmee je alle viezigheid zo wegspuit. Je kan dit ook toepassen bij de koelkast, vaatwasser en wasmachine.