Koffieaanslag

koffieaanslag

Koffie wordt door bijna iedereen dagelijks gedronken. Sommige mensen hebben genoeg aan 1 à 2 kopjes per dag, maar sommige staan ermee op en drinken het de hele dag door. Koffie kan echter aanslag veroorzaken in bijvoorbeeld je kopje, thermoskan of lepeltje. In de meeste gevallen gaat het er in de vaatwasser of als je met de hand afwast met wat water en afwasmiddel er goed weer vanaf. Soms is het wat lastiger. Hieronder staan hiervoor tips.

Koffiepot / thermoskan

Als je in de koffiepot of thermoskan koffieaanslag hebt, kan je dat eruit krijgen door er een steradent tablet of een vaatwastablet in te doen. Doe er vervolgens heet water in en laat het een paar minuten staan. Ga er vervolgens met een afwasborstel doorheen en spoel hem goed af.

Koffielepeltjes

Als je koffielepeltjes (of theelepeltjes) lang in je koffie hebt laten staan, dan kunnen deze koffievlekken vrij hardnekkig zijn. Om ze er weer uit te krijgen maak je een heet sopje van soda. Doe de lepeltjes erin en laat het water afkoelen. Als het water afgekoeld is, pak je een sponsje en kan je de koffieaanslag er zo vanaf vegen.

Deze tip kan je ook gebruiken voor een glazen theepot. Die kan je gewoon afwassen en dan is die weer schoon.