Zilvervisjes

Zilvervisjes zijn klein insecten die je overal in je huis tegen kunt komen. Met onderstaande tips kun je ze bestrijden.

Citroensap met lavendelolie

Zilvervisjes hebben een hekel aan de geur van citroen en lavendel. Neem citroensap en doe hier een paar druppels lavendelolie in. Doe dit in een spuitflesje en sproei hiermee in de ruimte waar de zilvervisjes zitten. Ze zullen dan vanzelf verdwijnen.

Kruiden

Zilvervisjes hebben ook een hekel aan de sterke geur van kruiden. Je kan hierbij denken aal kruidnagel of kaneel. Doe hiervan een beetje op een schaaltje en zet deze in de ruimte waar zilvervisjes zitten. De sterke geur van het kruid zal ervoor zorgen dat het reukvermogen van de zilvervisjes aangetast worden. Ze kunnen hierdoor geen voedsel en partner meer vinden, waardoor ze dood zullen gaan en zich niet kunnen vermenigvuldigen.

Mottenpapier tegen zilvervisjes

Als je last van zilvervisjes hebt, dan kan je mottenpapier op de plek leggen waar ze zijn. Het mottenpapier zal ervoor zorgen dat ze dood gaan.

Honing

Neem een stuk bakpapier of plastic zakje en smeer er een lijntje honing op. Leg het op de plek waar de zilvervisjes rondlopen. De zilvervisjes zullen eraan blijven plakken.

Tip: Sommige mensen zeggen dat een plakstrip voor vliegen ook voldoende is.

Licht

Zilvervisjes houden niet van licht. Als je dit aanlaad, dan zullen ze weg gaan.

Zilvervisjes lokken

Zilvervisjes komen graag op voedselresten af. Ze zijn vooral gek op aardappels, daarom kan dit goed als lokaas gebruikt worden. Hol en aardappel uit leg deze in een plastic zakje neer. De zilvervisjes komen op de aardappel af en zullen daarna niet meer uit de plastic zak kunnen komen.

In plaats van een plastic zak kan je ook een lege glazen pot nemen. Tape hem aan de buiten kant en leg bijvoorbeeld een stukje aardappel in de pot. Het tape geeft de zilvervisjes de mogelijkheid om in de pot te klimmen, maar er niet meer uit te komen, omdat het binnenin het potje glad is. Daarnaast zorgt het tape ervoor dat het donker in het potje is.

Toiletbloc

Koop een stuk toiletbloc en snijdt een klein sneetje in het cellofaan. Dit zal erg gaan stinken, waardoor ze zullen verdwijnen.

Pas op: Het gaat erg stinken.

Mierenpoeder tegen zilvervisjes

Strooi mierenpoeder op de plek waar zilvervisjes zitten.

Pas op: als je kinderen of huisdieren hebt.

Lokdoosjes

Een andere mogelijkheid die goed helpt tegen zilvervisjes zijn lokdoosjes.

Muurvulmiddel

Zilvervisjes zitten meestal in de badkamer. Om ervoor te zorgen dat ze niet meer binnen kunnen komen of zich kunnen verstoppen, moet je muurvulmiddel kopen. Maak hiermee alle voegen helemaal netjes dicht.