Ga naar de inhoud

Campari

Campari wordt door veel mensen gedronken als een lekkere aperitief, maar ook gewoon zo tussendoor. Als iemand al iets te veel op heeft, maar ook door een klein ongelukje kan het zijn dat je de campari ergens op morst. Gelukkig kan het meestal snel weer verwijderd worden.

Camparivlekken kleding

Als je Campari op je kleding gemorst hebt, dan maak je een neutraal sopje en leg je hier het kledingstuk in. Laat het een paar uur trekken. Daarna kan je het normaal in de wasmachine wassen.

Als de camparivlek al ouder en helemaal in de stof getrokken is, neem je gedenatureerde alcohol. Doe hier wat van op een watje en wrijf hiermee over de vlek. Was het kledingstuk erna normaal in de wasmachine.

De meeste ondergronden kun je normaal behandelen met een sopje van water en zeep. Hieronder staan echter nog wat meer mogelijkheden opgesomd voor verschillende ondergronden.

Camparivlekken in tapijt

Als je met de campari op je tapijt gemorst hebt, pak je een schoon en vochtig doekje en dep je hiermee op het tapijt. Behandel het daarna na met een sopje van water een vloeibaar wasmiddel.

Camparivlekken op beton

Als je op beton gemorst hebt, dan gebruik je een mengsel van alcohol, ammonia, spiritus en waterstofperoxide (3%) en water. Hiermee poets je de vlek zo weg.

Kunststof

Als campari op kunststof gekomen is kan je het bewerken met water en een voorweekmiddel.

Leer

Op leer moet je het er vanaf deppen met een vochtige doek. Behandel het daarna met speciale leermelk.

Linoleum

Op linoleum kan je het behandelen met onverdunde linoleumshampoo.