Ga naar de inhoud

Grauwe was

grauwe was

Het gebeurt wel eens dat je was helemaal grauw is als je het uit de wasmachine haalt. Met onderstaande tips krijg je je witte was weer stralend wit.

Baking soda

Als je grauwe was hebt voeg dan een paar lepels soda toe aan de was in de wasmachine. De grauwe gloed zal verdwijnen en je was zal weer stralend wit worden.

Als je geen baking soda in huis hebt kan je ook een aspirientje nemen.

Zon

Wat ook erg goed helpt is om je was in de zon te leggen/te laten drogen.

Tip: Veel mensen wassen om stroom te sparen altijd op 40 graden. Belangrijk is dat beddengoed, handdoeken, theedoeken ed. regelmatig op 60 graden of hoger gewassen worden. Dat voorkomt ook dat er een grijze waas op komt.

Groene zeep

Om grauwe was weer wit te krijgen kan je ook gebruik maken van groene zeep. Zet de was een nachtje in een sopje, waarbij je groene zeep gebruikt.

Citroensap

Je kan ook citroensap gebruiken om de grauwe was weer te laten stralen. Pers een citroen uit tot je glas ongeveer voor 1/3 gevuld is met citroensap. Doe dit bij je normale wasmiddel in de wasmachine. Je was komt er weer wit stralend uit.

Tip: Voeg altijd citroensap toe aan je witte was.

Blauwsel

Blauwsel is al een oud product dat ervoor zorgt dat je grauwe was weer stralend wit wordt.

Pas op: Als je er teveel van gebruikt, dan krijgt je wasgoed een blauwe zweem. Dit is geen probleem. Bij de volgend wasbeurt zonder blauwsel zal deze zweem verdwijnen.