Badkamer

De badkamer is een vertrek die veel te voortduren heeft. Het douche-/badwater en zeepresten, maar ook waarvoor we de wc allemaal gebruiken.

Hygiëneproducten voor het toilet en badkamerreinigers bevatten vaak (onnodig) chloor. Chloor kan veel oppervlakken beschadigen als het product te lang blijft zitten, wat kan leiden tot corrosievlekken op kranen of gele vlekken op plastic onderdelen.

Ook chloorvrije ontkalkingsmiddelen kunnen vervelende vlekken op kranen achterlaten omdat ze zeer sterke zuren, zoals zoutzuur, bevatten. Misschien heeft u de kalkaanslag kunnen verwijderen, maar heeft u permanente vlekken in de badkamer veroorzaakt.

Houdt altijd de inwerktijd van het ontkalkingsmiddel aan en spoel het oppervlak daarna met veel water af.

Gebruik in de badkamer en het toilet geen schoonmaakmiddelen die chloor of zeer sterke zuren bevatten, maar kies voor reinigers op basis van azijn- of citroenzuur. Ze zijn veel minder agressief. Laat het middel even inwerken en verwijder het daarna met een schone doek en veel schoon water.

Nog beter is het om kalkaanslag te voorkomen. Dit doe je door na de douche met een wisser te drogen en vochtige kranen altijd met een zachte microvezeldoek droog te maken.

Als je een nieuwe badkamer aan wilt schaffen, dan kan je het schoonmaken vereenvoudigen door te kiezen voor keramiek met een vuilafstotend oppervlak. Dat zorgt ervoor dat de druppels op het oppervlak tot waterparels samenvloeien om vervolgens met het opgeloste vuil en kalk via de afvoer weg te stromen.

douchewand
Glazen douchewand

Een glazen douchewand beslaat na een paar douchebeurten vaak met kalk en zeepresten.

Keramieke wastafel

Een keramieke wastafel ziet er robuust en hygiënisch uit. Toch is keramiek niet zo sterk als het lijkt.

scheermes
Scheermes slijpen

Kan jij zelf je scheermes slijpen?