Ga naar de inhoud

Droge handen

Droge handen kunnen verschillende oorzaken hebben. Kan door de winterse temperaturen komen, maar ook door het vele handen wassen ed.

Zelfs al bescherm je je handen met warme handschoenen of wanten, zodra het kwik daalt, worden ze ruw en droog en ontstaan er met een beetje pech ook nog pijnlijke kloofjes. De huid van de handen is dun en daardoor extra gevoelig voor winterse omstandig heden. Het devies? Smeren, smeren, smeren. Meerdere keren per dag, in elk geval elke keer nadat je je handen hebt gewassen, met een intensief voedende en hydraterende handcrème. Bij voorkeur eentje die een vettig beschermlaagje achterlaat op de huid. Dat is voor overdag wellicht te glad en glibberig, maar voor ‘s
nachts is zo’n vette crème perfect. Overdag kun je voor een wat lichtere handcrème kiezen. Maak het jezelf gemakkelijk en zorg ervoor dat je overal een tube of pot bij de hand hebt. Op je nachtkastje, naast de kraan, in je handtas en op je bureau. Een of twee keer in de week een handmasker is in deze tijd van het jaar ook zeker geen overbodige luxe.

Zorg ervoor dat je overal een tube of pot handcrème bij de hand hebt

Waar je lichaam en handen nog enigszins kunt beschermen met kleding, is dat voor het gezicht niet mogelijk. De huid van ons gezicht wordt ’s winters dan ook letterlijk blootgesteld aan gure wind, koude lucht, regen en sneeuw. Vandaar dat je huid in dit jaargetijde een andere huidverzorgingsroutine en ook andere producten nodig heeft dan in de zomer. Focus op vocht en vet en help je huid een handje met verzorgingsproducten die de huid ondersteunen, herstellen en revitaliseren, maar ook een beschermlaagje aanbrengen om verdamping van vocht te voorkomen. Agressieve, uitdrogende ingrediënten laat je uiteraard links liggen en ook je gezicht wassen met te warm water is uit den boze.