Mimosa bloem

mimosa bloem

De mimosa bloem is prachtig en ruik ook nog eens heerlijk. Als je hem in je tuin hebt staan, dan kan je er volop van genieten als die in bloei staat. Je kan dan ook een paar mooie takjes er vanaf snijden en die binnen in een vaas zetten. Zo haal je de zomer in huis.

Mimosa bloem in een vaas

De mimosa bloem staat prachtig binnen in een vaas. Je kan de mimosa bloem in de winkel kopen, maar las je hem in de tuin hebt staan, kan je daar ook een paar takjes vanaf snijden. Zet de mimosatakken ongeveer één uur in handwarm water. Steek de stelen vervolgens in vochtig zout. Sproei de bolletjes van de mimosa vervolgens in met mineraalwater. Dit zal ervoor zorgen dat de mimosa langer zal blijven bloeien.

Mimosa bloem drogen

Je kan er ook voor kiezen om de mimosa bloem te drogen. Haal eerst de overtollige bladeren van de takjes af. Bindt een elastiekje of iets anders aan het uiteinde van de stellen (ongeveer 3-4 cm van het uiteinde af) en hang de mimosa bloem op zijn kop. Op het moment dat de bloem knisperig aanvoelt, is hij helemaal gedroogd en kan je hem van het elastiekje of touwtje afhalen en mooi ergens neerzetten.