Ga naar de inhoud

Groene aanslag tegels

groene aanslag

De groene aanslag op tegels is erg vervelend. Gelukkig kan je het er weer vanaf krijgen.

Aardappelen

Om de groene aanslag op de tegels te verwijderen kun je kookwater van aardappelen gebruiken. Nadat je de aardappels gekookt hebt, spoel je het kookwater niet door de gootsteen, maar giet je het over de groene aanslag van de tegels. De groen aanslag zal binnen een paar dagen verdwijnen en zal lang wegblijven.

Biotex

Een middel dat je tegen de groene aanslag kunt gebruiken is Biotex. Neem een emmer met water en doe er een flinke scheut Biotex in. Gooi voorzichtig wat van dit mengsel over de tegels en schrob het flink door. De groene aanslag zal verdwijnen.

Soda

Je kan het ook laten verwijderen door 300 gram soda te gebruiken op 10 liter water.Kook één liter water. Voeg het soda toe en zorg ervoor dat het goed oplost. Voeg vervolgens de overige 9 liter koud water toe. Strooi dit over de groene tegels en schrob ze schoon.

Pas op: Zorg ervoor dat je met dit mengsel niet in aanraking met aluminium komt. Aluminium in combinatie met soda wordt namelijk zwart.

Sneeuw

In ons land sneeuwt het niet vaak, maar als het toch het geval is en je tuintegels zijn groen, dan kan j ’s morgens als het nog vriest iets eerder opstaan en ga je met een harde bezem over de groene aanslag. Het zal alle aanslag verwijderen.

groene zeep
Groene zeep

Groene zeep helpt ook goed als je groene aanslag op je tegels hebt. Doe heet water in een emmer en voeg groene zeep hieraan toe. Hiermee schrob je de tegels weer helemaal schoon.

Bleek en wasverzachter

Om groene tegels schoon te krijgen kan je ook in een emmer met warm water bleek doen en wat wasverzachter. Giet het over de groene aanslag en borstel er stevig overheen. Laat het eventjes goed intrekken en spoel het daarna schoon.

KlussenKlussen
Oud dweilwater

Als je je huis gedweild hebt, kan je het restwater ook over de groen tegels gooien in plaats van dat je het door het toilet gooit. Helpt ook goed.