Weervlekken

weervlekken

Weervlekken in kleding of lappen worden veroorzaakt doordat deze langere tijd vochtig geweest zijn. Weervlekken kan je herkennen aan de donkere vlekken (stipjes) die je er bij het wassen niet uit krijgt. Dit wordt ook wel spoch genoemd.  Gelukkig is er een andere methode om ze te verwijderen.

Weervlekken verwijderen

Als je weervlekken wilt verwijderen vul je een emmertje half vol met water en de andere helft met schoonmaakazijn. Laat het een paar uur trekken. Was het vervolgens normaal in de wasmachine. De weervlekken zullen eruit zijn.

Weervlekken in katoen of linnen

Weervlekken in ongekleurde kookechte katoenen en linnen stoffen verwijder je met een verdunde oplossing van water met bleekwater (5%) of chloorbleekmiddel (10%). Dep de weervlekken met de oplossing en spoel de stof daarna goed uit in koud water. Eventueel nog een extra wasbeurt volgens de wasvoorschriften om de laatste restanten te verwijderen.

Weervlekken in gekleurde katoen, linnen, wol, zijde of synthetische stoffen

Gekleurde katoenen, linnen, wollen, zijden en synthetische stoffen dep je royaal met een oplossing van water met zout (5%) en spoel je vervolgens na in een handwarm sopje.

Weervlekken op muren

Weervlekken op muren verwijder je met een verdunde oplossing van water (95%) met bleekwater of chloorbleekmiddel (10%). Dep de weervlekken met de oplossing en spoel daarna goed na met koud water.

Dasty tegen weervlekken

Dasty is een middel dat bij veel huishoudelijke problemen ingezet kan worden. Spuit het op de weervlekken en de vlek zal verdwijnen.